Battlefield: Bad Company 2'nin piyasaya sürüldüğü gün ücretsiz indirilebilir içerik paketi yayınlanacağı belirtildi. Oyun içi bir marketin de tasarlandığını belirten Bach, oyunun PC versiyonu üzerinde fazlasıyla durduklarını ve DirectX 11 desteğinin de oyunda yer alacağını sözlerine ekledi.
Bad Company 2, PC'de 3 Boyutlu
Oyun hakkında demeç veren yapımcı Patrick Bach, Bad Company 2'nin en son ses ve görüntü teknolojilerini kullanan bir oyun olduğunu ve PC'de Nvidia'nın 3D Vision özelliğine destek vereceğini belirtti. DX11'in nimetlerinden de yararlanacak olan BC2, tam bir görsel şölen sunacak.
Diğer bir detay ise Hard Core moduyla ilgili. Yine yapımcının belirttiğine göre, BC 2'nin multiplayer modları arasında Hard Core da yer alacak. Böylelikle ekranda her hangi bir yer ibaresi veya mermi seviyesi gibi göstergeler olmayacak. "Tek vuruşta öldürme tekniği".
İlk olarak PlayStation 3 betasıyla oyuncuların karşısına çıkan, sonrasındaysa PC betası ve Xbox 360 demosu ile iyiden iyiye gündeme oturan Battlefield: Bad Company 2, sadece modern dönemi konu almayacak gibi görünüyor. Dün Battlefield 1943'ün Twitter hesabına bırakılan bir mesajda, Battlefield: Bad Company 2'de Battlefield 1943'te yer alan silahları kullanabileceğimiz not düşüldü. Ayrıca ESRB kayıtlarına göre de, yeni oyunda İkinci Dünya Savaşı döneminde ve isimsiz bir Japon adasında geçecek bir bölüm de yer alacak.
Öte yandan Battlefield: Bad Company 2'de yer alacak 10 harita ortaya çıktı. Detayları da açıklanan ve birini hem beta, hem de demo aracılığıyla oynama şansı yakaladığımız haritalarını isimleri şöyle: Arica Harbor, Atacama Desert, Isla Inocentes, Laguna Alta, Laguna Presa, Nelson Bay, Panama Canal, Port Valdez, Valparaiso Village, White Pass.
Minimum - Core 2 Duo 2.0 Ghz işlemci - 2 GB RAM - ATI Radeon X1900 veya nVidia GeForce 7800 GT ekran kartı - 15 GB sabit disk alanı (Battlefield: Bad Company 2)
Önerilen - Core 2 Quad işlemci - 2 GB RAM - nVidia GeForce GTX 260 ekran kartı - 15 GB sabit disk alanı (Battlefield: Bad Company 2)
DICE tarafından geliştirilen ve Modern Warfare 2′nin tahtını elinden alacak potansiyele sahip olduğu düşünülen Battlefield: Bad Company 2′nin tek kişilik görev modunun detayları belli oldu. Oldukça eğlenceli bir FPS tecrübesi sunan ilk oyun tek kişilik görev moduyla da beğeni toplamıştı. Bakalım devam oyunu hakkında neler açıklanmış;
- Haggard, Sweetwater ve Çavuş Redford tekrar görev başında olacak,
- Hikaye Alaska’da başlayacak. Rus güçleri burada çok gizli bir silah üretiyorlar. (biri Modern Warfare 2′mi dedi?),
- Heart of Darkness isimli bölüm Bolivya’da geçecek,
Yıllardır şanını sürdüren Battlefield serisi, özellikle de geniş Multiplayer seçenekleri ve devasa haritaları ile birçok Single - Online FPS sever oyuncu kitlesi tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Geçen yılın Haziran ayında Next-Gen. teknolojisi ile hazırlanıp piyasaya sürülen Battlefield: Bad Company (BF:BC) ise eski oyunlarının çizgisinden baya dışarı çıkarak kendine özgü yeni sınırını çizmişti. BF:BC bir çok açıdan zengin bir oyun olup hit’ler arasında rahatlıkla yerini almayı başardı ve yapımcı firma DICE devam oyunu ile bizlere merhaba demeye hazırlığına girdi. Firma hazırlığını sürdürürken, 912 MB büyüklüğündeki BC 2’yi Beta sürümü ile görücüye çıkarmayı da ihmal etmedi. Ayrıca Beta için yaklaşık 8 MB büyüklüğünde bir yamada yayımlandı. (V-1.01)
Yine özel olarak seçilen PSN kullanıcılarının mail adreslerine gönderilen kod sayesine yalnızca Amerikan PSN den indirmeye açık olan BF: Bad Company 2 – Beta sürümüne sahip olduk ve merak edenler, oyunu bekleyenler için incelemeye aldık.
Beta olmasına rağmen büyük sayılabilecek bir online moddan söz edeceğiz. Beta versiyonu PS3’ünüze kurup oyuna giriş yaptıktan sonra sizi karşılayan arayüz ekranında Start tuşuna basarak tek ve devasa haritalı online’a giriş yapmak üzere hazırlıklara başlıyorsunuz. İlk adım da oyuncu profili kontrol ediliyor ve ardından menü arayüzü ile seçimlerinizi yapıyorsunuz. Options ve Mutlipayer kategorileri altında seçenekler bulunuyor. Options Menüsün de temel oyun ayarları bulunmakta. Kontrol, görüntü ve ses ayarları gibi. Asıl menümüz Multiplayer, bura da bulunan seçenekler play now, play with friends, weapons and gadgets, my stats ve leaderboards olarak sıralanmış durumda.
Play now seçeneği ile oyuna katılıyorsunuz.
Play with friends seçeneği ile arkadaş daveti alabilir ya da arkadaş davet edebilirsiniz.
Weapons and Gadgets seçeneği altında Beta versiyonda sahip olabileceğiniz tüm silahlar, silah ekipmanları ve özel ekipmanların ayrıntılı listesini görebilirsiniz. Bu seçeneğin bir diğer özelliği ise silahları birbiri ile karşılaştıra bilmeniz. Sahip olduğunuz silahların teknik özellikleri belirtilmiş durumda. Bir silah’ın üstüne gelip Kare tuşuna bastığınızda ikinci silah penceresi açılıyor ve bu pencereye de başka bir silah seçerek ikisi arasında ayrıntılı teknik bir karşılaştırma yapabiliyorsunuz.
My Stats seçeneğinde ise beş farklı sekme bulunuyor. My stats, Awards, Dog tags, Vehicle stats ve Leaderboards. My stats ile kaç adam vurup kaç kere vurulduğunuz, kaç puan topladığınız gibi bilgileri görüyorsunuz. Awards sekmesinde açtığınız yeni silah ve ekipmanları görebiliyorsunuz. Dog tags sekmesinde topladığınız künyeleri görebiliyorsunuz. Vehicle stats ile hangi araçları ne kadar süre kullandığınız ve kaç adam öldürdüğünüz gibi bilgelere ulaşıyorsunuz. Son olarak Leaderboards sekmesi ile sizde dahil olmak üzere oyunu oynamış olan oyuncuların yaptığı skorlar ile ilgili bilgilere ulaşıp kaçıncı sırada olduğunuzu görebiliyorsunuz.
Ayrıca Leaderboards seçeneği Multiplayer menüsü altında tek bir seçenek olarak’ta bulunuyor.
Menü seçeneklerinin ardından oyunu anlatmaya başlayalım. Play now dedikten sonra bağlantı kuruluyor ve uydu görüntülerinden oluşan bir loading ekranı ile beklemeye koyuluyoruz. Fakat bu içi boş bir bekleyiş sayılmaz, loading ekranında Yes, put me in a squad ve No, I’ll do it later olmak üzere iki seçenek bulunuyor. “X” ve “Daire” tuşlarını kullanarak istediğinizi seçiyorsunuz. Bu seçenek ne işe yarıyor derseniz, Yes, put me in a squad seçildiğin de oyuna başladığnız zaman sizi takım arkadaşlarından birinin yanında başlatıyor. No, I’ll do it later seçeneğini işaretlerseniz harita başlangıç noktasından başlıyorsunuz. Ayrıca vurulduktan sonra yeniden spawn olacağınız yeri de yine siz seçiyorsunuz.
Oyuna başlarken bir de silah seçimi yapıyorsunuz. Assault, Engineer, Medic, Recon kategorileri altında silah seçimleri yapıyorsunuz. İlk başladığınız da her kategoride tek bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve bir de özel ekipman bulunuyor. Zamanla silah kazandığınızda ise kategorilerine göre silah seçenekleri de artıyor. Beta versiyonda tek bir harita bulunuyor ve devasa boyutlarda olduğunu söyleyebilirim. Harita üzerindeki tek amaç iki takımın birbiri ile çatışması değil. Çekişmeli bir mücadelenin yanı sıra A ve B olarak adlandırılmış düşman bölgelerini yok etmek asıl göreviniz. M-Com Station ismindeki bu bölgelere ulaşan kişi gerekli yere bomba kuruyor ve diğer takımın bombayı imha etmemesini sağlayarak eli kazanmaya çalışıyor. CoD4 online’da ki Sabotage mod’u gibi yani.
Dikkat çeken bazı özelliklerden, ilk olarak kontrol mekanizmasından söz edelim. Kontroller biraz uğraştırıyor. Alışmak zaman alıyor ve hedef alma hassasiyetinde biraz abartı söz konusu. Örneğin zoom yaptığınız da hedefi çevirmek çok yavaş, zoomsuz olduğunda ise analog’u biraz fazla ittirdiğinizde ani hızlanan dönüş biraz sapıttırabiliyor. Alışmak bu açıdan biraz zaman alabilir. R1 tuşu ile ateş edip L1 tuşu ile hedef alabilir, L2 ile bomba atıp R2 ile bıçak sallayabilirsiniz. Eğilmek için R3 ve hızlı koşmak için L3 tuşunu kullanıyorsunuz. Yönlendirme tuşlarından “sol” yönlendirme ile silah üzerindeki ekipmanı seçebilir, “sağ” yönlendirme ile de sağlık paketi ya da mermi çantası seçip yere atabilirsiniz. Yere attığınız bu paketleri diğer oyuncu kullanabilir. Start tuşu ile ulaşacağın menü de bilindik menü seçeneklerinin yanı sıra Scoreboard ve Suicide isimli iki seçenek bulunuyor. Scoreboard ile score listesine ulaşabilir, Suicide ile kendinizi öldürüyorsunuz. Bunun amacı yanış silah seçtiğinizde yeniden seçmek için başa dönmek ya da haritada başka bir noktadan başlamak istemeniz olabilir. Ayrıca yine Start menüsünde eğer başka bir arkadaşınız tarafından davet edilmişseniz, Select tuşu ile daveti kabul edebilirsiniz.
Büyük haritalı online oyunların bana göre en sinir bozucu tarafı vurulduktan sonra aynı bölgeye koştur koştur yeniden gitmek olmuştur. Neyse ki BF: BC’nin bu duruma eski oyunlarından beri çözümü var, araç kullanımı. Aynı gelenek BC 2’de de devam ediyor. Kullanılabilir hava ve kara araçları mevcut. Özellikle kara araçlarında en iyi seçeneklerden biri tank. Ama her gülün bir dikeni vardır ya, kullandığınız araçlarla düşman bölgesine gittiğinizde ne olduğunu bile anlamadan havaya uçabiliyorsunuz. Karmaşık, kalabalık ve ne yazık ki en sinir bozucu şey olan birbirine yakın renk tonları yüzünden roket atar ile avını bekleyen bir elemana yem olabiliyorsunuz. Tabii dikkatli bir oyuncu da kolay kolay bu oyuna gelmez, bölgeyi iyi ezberleyip çatışmayı iyi takip edebilirseniz ava giderken “avlayan” taraf olabilirsiniz. BF: Bad Company 2 online mod’un da ciddi anlamda büyük dikkat gerektiriyor.
Biraz görsel açıdan bakalım oyuna. Aslında görsel olarak kesin yargılara varmaktan yana değilim bu yazı’da. Çünkü oynadığımız oyunun Beta versiyonu olduğunu unutmamak gerek. Yine de tam sürümüne yakın bir versiyon olduğu için genel olarak söyleyebileceğim şey görsel açıdan çağın gerisinde kalması. %90 yıkılabilir mekanlar'a el verişli fizik motoru ile geliştirilen Bad Company bu konuda daha görsel. Patlamalar ile yıkılan duvarlar görsel olarak harika bir kalitede olmasa da görülmeye değer. Girmek istediğiniz bir yere Grenade Luncher ile koca bir kapı yaratmak eğlenceli iş. Ama herşey bununla kalmıyor ne yazık ki. Ne aydınlatmalar, ne kaplamalar ne de gölgeler hiç görsel değil. Sanki düşük sistemli bir PC yüzünden kaplamaları, ışık – gölge efektleri ve harita detayları yarı oranda kapatılmış bir oyun gibi. Arka plandaki dağlık alanlar fotorealistik sayılabilir belki, ama çokta harika diyemem. Yine de söylediğim gibi henüz Beta versiyonunu gördük, tam sürümünde neler değişir bilinmez.
Ses efektlerinde ise tam tersi bir durum söz konusu. Çatışma atmosferini hissettiren ses efektleri var, sağdan soldan gelen silah sesleri o psikolojik baskıyı verebiliyor. Özellikle silah ve patlama sesleri yerinde olmuş gayet tok bir sesi var. Araç sesleri sanki aceleye gelmiş gibi ama çokta olumsuz yönde dikkat çekmiyor. Kısacası ben onun güzelliğini değil, sesini sevdim.
Son satırlarda objektif bakıştan ziyade kendi fikirlerimi de dile getireceğim. BF: Bad Company 2 gördüğüm kadarı ile zengin ve eğlenceli Multiplayer seçenekleri ile karşımıza çıkacak. Yine de benim açımdan bir Modern Warfare online’ı olamaz. Her ne kadar BF’nin çoklu oyuncu içeriği çok daha zengin ve geniş olsa da MW’nin verdiği haz’ı en azından bana vermiyor. Şahsi fikirlerin bir inceleme yazısı için bir önemi yok elbette, bağımsız bir oyun olarak BF: Bad Company 2’ yi değerlendirdiğimiz de sizlere FSP dalında ki Single yanı sıra Online oyunlarına kıl değilseniz eğer mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Zaman zaman Modern Warfare’ın onlne’ın bile veremediği haz tatminliği fazlasıyla verecektir. Son karar her zaman ki gibi sizin, bol oyunlu günler.
EA henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, OXM UK dergisinin yaptığı habere göre; Battlefield Bad Company: 2 oyunu 40 kişilik online modunu destekleyecek (En azından konsollar için). Bir önceki BBFC oyunu 24 kişilik online desteği ile gelmişti.
Minimum - Core 2 Duo 2.0 Ghz işlemci - 2 GB RAM - ATI Radeon X1900 veya nVidia GeForce 7800 GT ekran kartı - 15 GB sabit disk alanı (Battlefield: Bad Company 2)
Önerilen - Core 2 Quad işlemci - 2 GB RAM - nVidia GeForce GTX 260 ekran kartı - 15 GB sabit disk alanı (Battlefield: Bad Company 2)
DICE tarafından geliştirilen ve Modern Warfare 2′nin tahtını elinden alacak potansiyele sahip olduğu düşünülen Battlefield: Bad Company 2′nin tek kişilik görev modunun detayları belli oldu. Oldukça eğlenceli bir FPS tecrübesi sunan ilk oyun tek kişilik görev moduyla da beğeni toplamıştı. Bakalım devam oyunu hakkında neler açıklanmış;
- Haggard, Sweetwater ve Çavuş Redford tekrar görev başında olacak,
- Hikaye Alaska’da başlayacak. Rus güçleri burada çok gizli bir silah üretiyorlar. (biri Modern Warfare 2′mi dedi?),
- Heart of Darkness isimli bölüm Bolivya’da geçecek,
Yıllardır şanını sürdüren Battlefield serisi, özellikle de geniş Multiplayer seçenekleri ve devasa haritaları ile birçok Single - Online FPS sever oyuncu kitlesi tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Geçen yılın Haziran ayında Next-Gen. teknolojisi ile hazırlanıp piyasaya sürülen Battlefield: Bad Company (BF:BC) ise eski oyunlarının çizgisinden baya dışarı çıkarak kendine özgü yeni sınırını çizmişti. BF:BC bir çok açıdan zengin bir oyun olup hit’ler arasında rahatlıkla yerini almayı başardı ve yapımcı firma DICE devam oyunu ile bizlere merhaba demeye hazırlığına girdi. Firma hazırlığını sürdürürken, 912 MB büyüklüğündeki BC 2’yi Beta sürümü ile görücüye çıkarmayı da ihmal etmedi. Ayrıca Beta için yaklaşık 8 MB büyüklüğünde bir yamada yayımlandı. (V-1.01)
Yine özel olarak seçilen PSN kullanıcılarının mail adreslerine gönderilen kod sayesine yalnızca Amerikan PSN den indirmeye açık olan BF: Bad Company 2 – Beta sürümüne sahip olduk ve merak edenler, oyunu bekleyenler için incelemeye aldık.
Beta olmasına rağmen büyük sayılabilecek bir online moddan söz edeceğiz. Beta versiyonu PS3’ünüze kurup oyuna giriş yaptıktan sonra sizi karşılayan arayüz ekranında Start tuşuna basarak tek ve devasa haritalı online’a giriş yapmak üzere hazırlıklara başlıyorsunuz. İlk adım da oyuncu profili kontrol ediliyor ve ardından menü arayüzü ile seçimlerinizi yapıyorsunuz. Options ve Mutlipayer kategorileri altında seçenekler bulunuyor. Options Menüsün de temel oyun ayarları bulunmakta. Kontrol, görüntü ve ses ayarları gibi. Asıl menümüz Multiplayer, bura da bulunan seçenekler play now, play with friends, weapons and gadgets, my stats ve leaderboards olarak sıralanmış durumda.
Play now seçeneği ile oyuna katılıyorsunuz.
Play with friends seçeneği ile arkadaş daveti alabilir ya da arkadaş davet edebilirsiniz.
Weapons and Gadgets seçeneği altında Beta versiyonda sahip olabileceğiniz tüm silahlar, silah ekipmanları ve özel ekipmanların ayrıntılı listesini görebilirsiniz. Bu seçeneğin bir diğer özelliği ise silahları birbiri ile karşılaştıra bilmeniz. Sahip olduğunuz silahların teknik özellikleri belirtilmiş durumda. Bir silah’ın üstüne gelip Kare tuşuna bastığınızda ikinci silah penceresi açılıyor ve bu pencereye de başka bir silah seçerek ikisi arasında ayrıntılı teknik bir karşılaştırma yapabiliyorsunuz.
My Stats seçeneğinde ise beş farklı sekme bulunuyor. My stats, Awards, Dog tags, Vehicle stats ve Leaderboards. My stats ile kaç adam vurup kaç kere vurulduğunuz, kaç puan topladığınız gibi bilgileri görüyorsunuz. Awards sekmesinde açtığınız yeni silah ve ekipmanları görebiliyorsunuz. Dog tags sekmesinde topladığınız künyeleri görebiliyorsunuz. Vehicle stats ile hangi araçları ne kadar süre kullandığınız ve kaç adam öldürdüğünüz gibi bilgelere ulaşıyorsunuz. Son olarak Leaderboards sekmesi ile sizde dahil olmak üzere oyunu oynamış olan oyuncuların yaptığı skorlar ile ilgili bilgilere ulaşıp kaçıncı sırada olduğunuzu görebiliyorsunuz.
Ayrıca Leaderboards seçeneği Multiplayer menüsü altında tek bir seçenek olarak’ta bulunuyor.
Menü seçeneklerinin ardından oyunu anlatmaya başlayalım. Play now dedikten sonra bağlantı kuruluyor ve uydu görüntülerinden oluşan bir loading ekranı ile beklemeye koyuluyoruz. Fakat bu içi boş bir bekleyiş sayılmaz, loading ekranında Yes, put me in a squad ve No, I’ll do it later olmak üzere iki seçenek bulunuyor. “X” ve “Daire” tuşlarını kullanarak istediğinizi seçiyorsunuz. Bu seçenek ne işe yarıyor derseniz, Yes, put me in a squad seçildiğin de oyuna başladığnız zaman sizi takım arkadaşlarından birinin yanında başlatıyor. No, I’ll do it later seçeneğini işaretlerseniz harita başlangıç noktasından başlıyorsunuz. Ayrıca vurulduktan sonra yeniden spawn olacağınız yeri de yine siz seçiyorsunuz.
Oyuna başlarken bir de silah seçimi yapıyorsunuz. Assault, Engineer, Medic, Recon kategorileri altında silah seçimleri yapıyorsunuz. İlk başladığınız da her kategoride tek bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve bir de özel ekipman bulunuyor. Zamanla silah kazandığınızda ise kategorilerine göre silah seçenekleri de artıyor. Beta versiyonda tek bir harita bulunuyor ve devasa boyutlarda olduğunu söyleyebilirim. Harita üzerindeki tek amaç iki takımın birbiri ile çatışması değil. Çekişmeli bir mücadelenin yanı sıra A ve B olarak adlandırılmış düşman bölgelerini yok etmek asıl göreviniz. M-Com Station ismindeki bu bölgelere ulaşan kişi gerekli yere bomba kuruyor ve diğer takımın bombayı imha etmemesini sağlayarak eli kazanmaya çalışıyor. CoD4 online’da ki Sabotage mod’u gibi yani.
Dikkat çeken bazı özelliklerden, ilk olarak kontrol mekanizmasından söz edelim. Kontroller biraz uğraştırıyor. Alışmak zaman alıyor ve hedef alma hassasiyetinde biraz abartı söz konusu. Örneğin zoom yaptığınız da hedefi çevirmek çok yavaş, zoomsuz olduğunda ise analog’u biraz fazla ittirdiğinizde ani hızlanan dönüş biraz sapıttırabiliyor. Alışmak bu açıdan biraz zaman alabilir. R1 tuşu ile ateş edip L1 tuşu ile hedef alabilir, L2 ile bomba atıp R2 ile bıçak sallayabilirsiniz. Eğilmek için R3 ve hızlı koşmak için L3 tuşunu kullanıyorsunuz. Yönlendirme tuşlarından “sol” yönlendirme ile silah üzerindeki ekipmanı seçebilir, “sağ” yönlendirme ile de sağlık paketi ya da mermi çantası seçip yere atabilirsiniz. Yere attığınız bu paketleri diğer oyuncu kullanabilir. Start tuşu ile ulaşacağın menü de bilindik menü seçeneklerinin yanı sıra Scoreboard ve Suicide isimli iki seçenek bulunuyor. Scoreboard ile score listesine ulaşabilir, Suicide ile kendinizi öldürüyorsunuz. Bunun amacı yanış silah seçtiğinizde yeniden seçmek için başa dönmek ya da haritada başka bir noktadan başlamak istemeniz olabilir. Ayrıca yine Start menüsünde eğer başka bir arkadaşınız tarafından davet edilmişseniz, Select tuşu ile daveti kabul edebilirsiniz.
Büyük haritalı online oyunların bana göre en sinir bozucu tarafı vurulduktan sonra aynı bölgeye koştur koştur yeniden gitmek olmuştur. Neyse ki BF: BC’nin bu duruma eski oyunlarından beri çözümü var, araç kullanımı. Aynı gelenek BC 2’de de devam ediyor. Kullanılabilir hava ve kara araçları mevcut. Özellikle kara araçlarında en iyi seçeneklerden biri tank. Ama her gülün bir dikeni vardır ya, kullandığınız araçlarla düşman bölgesine gittiğinizde ne olduğunu bile anlamadan havaya uçabiliyorsunuz. Karmaşık, kalabalık ve ne yazık ki en sinir bozucu şey olan birbirine yakın renk tonları yüzünden roket atar ile avını bekleyen bir elemana yem olabiliyorsunuz. Tabii dikkatli bir oyuncu da kolay kolay bu oyuna gelmez, bölgeyi iyi ezberleyip çatışmayı iyi takip edebilirseniz ava giderken “avlayan” taraf olabilirsiniz. BF: Bad Company 2 online mod’un da ciddi anlamda büyük dikkat gerektiriyor.
Biraz görsel açıdan bakalım oyuna. Aslında görsel olarak kesin yargılara varmaktan yana değilim bu yazı’da. Çünkü oynadığımız oyunun Beta versiyonu olduğunu unutmamak gerek. Yine de tam sürümüne yakın bir versiyon olduğu için genel olarak söyleyebileceğim şey görsel açıdan çağın gerisinde kalması. %90 yıkılabilir mekanlar'a el verişli fizik motoru ile geliştirilen Bad Company bu konuda daha görsel. Patlamalar ile yıkılan duvarlar görsel olarak harika bir kalitede olmasa da görülmeye değer. Girmek istediğiniz bir yere Grenade Luncher ile koca bir kapı yaratmak eğlenceli iş. Ama herşey bununla kalmıyor ne yazık ki. Ne aydınlatmalar, ne kaplamalar ne de gölgeler hiç görsel değil. Sanki düşük sistemli bir PC yüzünden kaplamaları, ışık – gölge efektleri ve harita detayları yarı oranda kapatılmış bir oyun gibi. Arka plandaki dağlık alanlar fotorealistik sayılabilir belki, ama çokta harika diyemem. Yine de söylediğim gibi henüz Beta versiyonunu gördük, tam sürümünde neler değişir bilinmez.
Ses efektlerinde ise tam tersi bir durum söz konusu. Çatışma atmosferini hissettiren ses efektleri var, sağdan soldan gelen silah sesleri o psikolojik baskıyı verebiliyor. Özellikle silah ve patlama sesleri yerinde olmuş gayet tok bir sesi var. Araç sesleri sanki aceleye gelmiş gibi ama çokta olumsuz yönde dikkat çekmiyor. Kısacası ben onun güzelliğini değil, sesini sevdim.
Son satırlarda objektif bakıştan ziyade kendi fikirlerimi de dile getireceğim. BF: Bad Company 2 gördüğüm kadarı ile zengin ve eğlenceli Multiplayer seçenekleri ile karşımıza çıkacak. Yine de benim açımdan bir Modern Warfare online’ı olamaz. Her ne kadar BF’nin çoklu oyuncu içeriği çok daha zengin ve geniş olsa da MW’nin verdiği haz’ı en azından bana vermiyor. Şahsi fikirlerin bir inceleme yazısı için bir önemi yok elbette, bağımsız bir oyun olarak BF: Bad Company 2’ yi değerlendirdiğimiz de sizlere FSP dalında ki Single yanı sıra Online oyunlarına kıl değilseniz eğer mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Zaman zaman Modern Warfare’ın onlne’ın bile veremediği haz tatminliği fazlasıyla verecektir. Son karar her zaman ki gibi sizin, bol oyunlu günler.